Revive vzw

|

NL FR ENG

Impact van COVID-19 op onze missies.

Onze voorzitter Dr. Herman De Gezelle volgt de evolutie van de corona pandemie constant op. Hij houdt dagelijks contact met de lokale instanties van de Afrikaanse landen waar REVIVEvzw dit jaar een missie heeft gepland en met de regelmaat van de klok dient de planning te worden aangepast.
Tot voor kort was er nog hoop om de geplande missies te kunnen uitstellen tot het najaar 2020 of voorjaar 2021. Stilaan wordt het evenwel duidelijk dat gewoon een paar maand uitstellen geen optie meer is. Het Coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen en het is utopisch om te denken dat er over een paar maand geen besmettingsgevaar meer zal zijn in Afrika. Een gevaar waaraan we onze missieleden niet mogen en kunnen bloot stellen.
Het advies van Dr. Ommeslag (Pneumoloog, infectieziekten en reisadvies) van AZ St-Lucas Gent is hierover zeer duidelijk: REVIVEvzw kan pas opnieuw missies organiseren in ontwikkelingslanden als alle deelnemers kunnen worden beschermd tegen het COVID-19 virus of zelf immuniteit hebben ontwikkeld. Dit advies wordt ook gesteund door artsen die gepland waren om mee op missie te gaan.
De Raad van Bestuur van 02 april 2020 heeft daarom beslist geen missieleden meer op missie te sturen zolang er geen garantie is dat zij zich volledig  kunnen laten beschermen tegen het COVID-19 virus (b.v. door zich te kunnen laten inenten) en ook dat zij geen besmettingsgevaar vormen voor de lokale bevolking. Dit werd ook bekrachtigd door de Algemene Vergadering van 04 april 2020.

Tot nader bericht worden alle missies voor onbepaalde tijd opgeschort. 

Het dagelijks bestuur van REVIVEvzw blijft de situatie op de voet volgen.  
Translate »