Over ons

REVIVE is een Belgische vzw die medische humanitaire missies uitvoert in ontwikkelingslanden met de nadruk op Afrika. REVIVEvzw werkt volledig onafhankelijk, los van elk commercieel, politiek of religieus belang. De activiteiten van REVIVEvzw zijn gericht op mensen die door hun leef- omstandigheden normaal geen toegang hebben tot gespecialiseerde medische zorgen.

Wat?

"REVIVE" betekent “nieuw leven” brengen. REVIVEvzw geeft nieuwe kansen aan hulpbehoevende mensen, die om diverse redenen geen toegang hebben tot gespecialiseerde gezondheidszorg. De behandelde pathologieën zijn zeer uiteenlopend gaande van baarmoederverzakking, vergrote schildklier, liesbreuk, hazenlip, klompvoet, trauma … alsook tandcaries, mondhygiëne en prenatale consultatie. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de opportuniteit om ook opleiding te geven aan het lokaal medisch personeel. Bovendien geven we de kans aan Belgische studenten uit de medische sector om onvergetelijke ervaringen op te doen in unieke stageplaatsen. Elke missie duurt ongeveer twee weken (voor stagestudenten 4 weken). Telkens worden een honderdtal mensen gratis geholpen en verlost van hun lichamelijke klachten. Vaak betekent dit voor hen dat ze opnieuw volwaardig kunnen deelnemen aan het dagelijkse leven.

Wie?

REVIVEvzw is een door de Belgische overheid erkende niet-gouvernementele non-profit organisatie die medische humanitaire missies uitvoert in ontwikkelingsgebieden, voornamelijk in Afrika. Hierbij werkt REVIVEvzw volledig onafhankelijk en neutraal, los van elk commercieel, politiek of religieus belang. REVIVEvzw begon in 2010 met humanitaire missies, in eerste instantie als ‘dochterorganisatie’ van Interplast Duitsland. Sinds 2014 werkt REVIVEvzw als een onafhankelijke Belgische non-profit organisatie. Alle vrijwilligers werken gratis. De missieleden geven een gift om de werking van de vzw te ondersteunen. Inkomsten worden gegenereerd door het organiseren van benefietactiviteiten en schenkingen van serviceclubs, verenigingen, bedrijven en sympathisanten.

Hoe?

Dr. Herman De Gezelle, gynaecoloog, droomde er al langer van om humanitair werk te verrichten maar de tijd ontbrak hem. Tot in 2010 Dr. Herman De Gezelle, toen verbonden aan het AZ Sint-Lucas in Gent, en collega Dr. Jan Aerts, gynaecoloog uit Turnhout, als leden van het Duitse Interplast Germany naar Fianarantsoa in Madagaskar trokken om vesicovaginale fistels te opereren. In 2012 volgde Ethiopië en met een paar gelijkgezinden werd in 2014 de vzw REVIVE opgericht en erkend.